2010-09-06
 23:53:57

Val 2010

Är det någon mer som är trött på valet? Jag älskar politik, tycker det är jätte kul och viktigt! Men de viktiga frågorna för mig är inget som tas upp. Pensionärerna är dom som har hamnat i fokus, självklart är dom värda ett bra liv efter att ha arbetat hela sina liv. Det är dock dom unga som ska arbeta och betala skatt och föra Sverige vidare!
Så ni politiker där ute glöm inte oss unga.
Jag har hittat en person som står för saker som är viktigt för oss unga.
Kolla in www.Pontusbath.se
Detta är frågorna han brinner för:

1. Ungdomsarbetslösheten är oroväckandehög! Arbetgivaravgifterna måste sänkas för personer under 28 år. Detta kommer att leda till fler jobb och att ungdomar blir prioriterade på arbetsmarknaden. Det är viktigt att ungdomar känner sig delaktiga i samhället och alla vill inte börja studera, fler jobb till dem unga!

2. Brott mot knivlagen. Människor som väljer att beväpna sig med kniv innan dem lämnar hemmet är det största hotet mot civila. Hårdare påföljd på dem som ertappas och psykologisk utvärdering. Ta med dem till sjukhusen och obduktions salarna för att visa vad handlandet av en kniv kan innebära. Bort med knivar från stan!

3. Vi måste höja studiemedlen på Universiteten! Idag klarar sig inte studenterna med dagens CSN bidrag. Litteraturen är dyrare än någonsin och många går hungriga på dagarna för att få ekonomin att gå runt. Det Sverige som en stat med goda finanser kan erbjuda är god utbildning och höga bidrag till dem som i framtiden försörjer landet med skatt.

4. Politiker måste komma närmare sina väljare! Lagstifta inte men kräv att politiker skall träffa sina väljare i det vardagliga samtalen. Jag har bedrivit min personvalskampanj enbart på att träffa och prata med väljare, det skall jag fortsätta med om jag når riksdagen. Politik är inget jobb det är ett förtroende uppdrag!

All Info från www.pontusbath.se
2010-09-05
 14:46:25

Jag ljuger så bra

Hur många gånger har jag sagt att jag ska börja blogga mer, uppdatera oftare och ge denna "nya" bloggen en chans. Tror utan att ha räknat att 70% av inläggen hittills handlar om att jag ska uppdatera oftare och hur har det gått? Självklart har jag en bra anledning, jag har jobbat 6-7 dagar i veckan mellan 8-10 timmar om dagen. Men tycker man det är kul att blogga borde man inte ta sig tid då. Jo det borde man och det ska jag försöka med nu.
Så uppdateringar om mitt liv. Jag ska tillbaka och jobba för Lion Alpin till vintern/våren. Vart jag ska och vad jag ska göra är inte något som jag kan skriva om. det kan ju hända att någon av dom få läsarna jag har ska vara med på ut tagningarna. Så mer om det kommer senare!
För stunden jobbar jag på garn företaget Marks & Kattens och hjälper till med lite allt möjligt. Vilket man inte klagar över ett arbete är alltid ett arbete. Det gav mig också inspiration till mitt nya projekt, nämligen att sticka en poncho. Skit snygg på bilden till mönstret, får se hur den blir om den blir klar.
Sofia